bindvävsmassage

 

BINDVÄVSMASSAGE

 

Lymfdränage med koppor

 

Vid långvarig fysisk ansträngning, psykiska eller fysiska smärtillstånd samt cirkulationsrubbningar bildas ärrvävnad.


Ärrvävnad ger ofta upphov till smärta, cirkulationsnedsättning och rörelsehinder, vilket kan upplevas som att "kostymen är för trång" och det spänner och "drar" i vävnaden när man rör sig.


Vid dessa symptom är bindvävsmassage en väl beprövad metod som

påverkar både nervsystemet och blodcirkulationen på ett kraftfullt och positivt sätt.


Bindväven i kroppen har till uppgift att ge stöd till och hålla ihop kroppens olika delar.


Vid olika sjukdomstillstånd och skador produceras ny bindväv, ibland alldeles för mycket och av en typ som är tät och oelastisk. Följden blir att blodgenomströmningen försämras.


Vid behandlingen används vakuum med hjälp av sug-koppor så att hård och fast bindväv luckras upp. Det sker enligt speciella mönster och främst längs ben- och muskelkanter.
Här följer några av massagens positiva effekter:


* Ökar blodcirkulationen

* Ökar fettförbränningen

* Ökar lymfdräneringen

* Formar kroppens konturer

* Reducerar celluliter

* Komplement till kirurgiska ingrepp
 

                   VAD ÄR BINDVÄV?

 


Bindväven – fascian – är en elastisk vävnad som finns överallt i hela kroppen. Den binder ihop och ger kroppen sin form och stabilitet. Organ, nerver, ben, muskler, senor, ledband, ligament – allt är omgivet av bindväv i flera lager.

Fascian är uppbyggd av kollagen och elastin som gör att den både är seg och rörlig. Bindväven består av ett tredimensionellt nätverk av trådar som glider ovanpå varandra. När fascian mår bra är bindvävstrådarna hållfasta och de glider lätt ovanpå varandra. Då behöver inte musklerna arbeta så hårt och risken för problem och skador i muskler och ligament minskar. En smidig bindväv gör att hela kroppen känns spänstig.

Om bindvävstrådarna börjar stelna samlas det vätska mellan lagren och trådarnas glidförmåga försämras. Bindväven kan också börja klumpa ihop sig, cirkulationen försämras vilket leder till stagnation. Typiska symptom är stelhet, svullnad, knölig vävnad, trötthet och en strålande smärta.

 

         BEHANDLINGSOMRÅDEN

 * Ödem

* Ärr

* Fibromyalgi

* Fibroser

* Brännskador

* Före/efter kirurgiska ingrepp

* Stelhet

* Idrottsskador

* Lindra muskel- och ledvärk

* Påskyndar återhämtning efter träning